Tăiţei chinezeşti

Tăiţei chinezeşti
Cuisine: chinezească
Author: Ioana
Această reţetă este una foarte simplă şi gustoasă. Vă încurajez să o încercaţi şi vă asigur că vă veţi îndrăgosti iremediabil de ea. Cu siguranţă îi veţi impresiona şi pe prietenii voştri cu un asemenea preparat. Mie îmi place foarte mult, aşa că m-am gândit să v-o împărtăşesc şi vouă.
Ingredients
  • tăiţei de orez,
  • o varză mică,
  • o ceapă albă mare,
  • sos de soia,
  • condimente (opţional),
  • apă.
Instructions
  1. Tăiaţi ceapa în cubuleţe mici, iar varza o tăiaţi în fâşii subţiri.
  2. Căliţi ceapa la foc mic. Apoi adăugaţi şi varza în tigaie peste ceapa călită şi o lăsaţi şi pe aceasta la călit până devine moale. Între timp puneţi apa la fiert. Tăiţeii se pun într-un bol. Peste tăiţei se adaugă apa fiartă şi se acoperă cu un capac. Se lasă aşa timp de cca 10 minute. Dupa ce devin moi, se adaugă şi ei în tigaie, alături de varză şi ceapă. Se adugă sosul de soia şi condimentele (în funcţie de propriile preferinţe) şi se amestecă. Nu mai adăugaţi sare, deoarece sosul de soia este deja foarte sărat. Lăsaţi în tigaie pentru încă 5-10 minute, amestecând din când în când ca să nu se prindă.
  3. Tăiţeii chinezeşti pot fi serviţi cu friptură de pui sau cu orice altă friptură preferaţi dumneavoastră. De asemenea, puiul poate fi tăiat în cubuleţe sau fâşii şi amestecat cu tăiţeii.
  4. Poftă bună!

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

2 + 4 =

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.