Brioşe cu banane şi nutella

Brioşe cu Banane
Recipe Type: Desert
Cuisine: Românească
Author: Ioana
Această reţetă este una extrem de simplă, dar şi gustoasă.
Ingredients
  • 200g făină,
  • 120g lapte,
  • 100g unt,
  • 100g zahăr,
  • 3 ouă,
  • 4 linguri de nutella,
  • 2 banane,
  • 20g cacao,
  • un pliculeţ de praf de copt.
Instructions
  1. Ouăle se spală. Se separă albuşul de gălbenuş. Albuşurile se bat spumă cu jumătate din cantitatea de zahăr. Gălbenuşurile se amestecă cu restul de zahăr până se obţine o cremă omogenă gălbuie. Se adaugă peste compoziţia de gălbenuşuri untul, făina, laptele şi nutella, cacao şi pliculeţul de praf de copt şi se amestecă bine.
  2. Peste această compoziţie se toarnă albuşurile spumă şi se amestecă uşor, de jos în sus. După ce se obţine o cremă omogenă, se adaugă bananele tăiate cubuleţe.
  3. Se toarnă compoziţia în formele pentru brioşe şi se pun la cuptor pentru circa 20-30 de minute (sau până trec testul scobitorii) la temperatura de 180 de grade (poziţia 5 a cuptorului).
  4. Poftă bună!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

+ 47 = 50

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.