Brioşe cu Banane
Recipe Type: Desert
Cuisine: Românească
Author:
Această reţetă este una extrem de simplă, dar şi gustoasă.
Ingredients
- 200g făină,
- 120g lapte,
- 100g unt,
- 100g zahăr,
- 3 ouă,
- 4 linguri de nutella,
- 2 banane,
- 20g cacao,
- un pliculeţ de praf de copt.
Instructions
- Ouăle se spală. Se separă albuşul de gălbenuş. Albuşurile se bat spumă cu jumătate din cantitatea de zahăr. Gălbenuşurile se amestecă cu restul de zahăr până se obţine o cremă omogenă gălbuie. Se adaugă peste compoziţia de gălbenuşuri untul, făina, laptele şi nutella, cacao şi pliculeţul de praf de copt şi se amestecă bine.
- Peste această compoziţie se toarnă albuşurile spumă şi se amestecă uşor, de jos în sus. După ce se obţine o cremă omogenă, se adaugă bananele tăiate cubuleţe.
- Se toarnă compoziţia în formele pentru brioşe şi se pun la cuptor pentru circa 20-30 de minute (sau până trec testul scobitorii) la temperatura de 180 de grade (poziţia 5 a cuptorului).
- Poftă bună!